Etiopien: Tamirat Woldegorgis

En kristen skräddare, Tamirat Woldegorgis, i den sydetiopiska staden Moyale har hållits fängslad i två månader efter att hans muslimska partner anklagat honom för att ha skrivit "Jesus är Herre" i ett exemplar av koranen.
Lokala kristna rapporterade att Tamirat arresterades i augusti efter att hans muslimska kollega upptäckte att han skrivit "Jesus är Herre" på tygstycken. Kollegan gick till moskén med anklagelsen att Tamirat skrivit det samma i koranen. Arga shejker lät då arrestera Tamirat för att ha vanhelgat islams heliga bok. Två dagar efter arresteringen gick två kristna vänner till den lokala polisstationen för att fråga efter honom, men också de fängslades omedelbart och hölls kvar i två veckor.
Kyrkoledare är oroliga för de omständigheter och de hot som Tamirat möter. "Vi är rädda för att vår broder förs till den muslimska domstolen i Jijiga för rättegång, vilket ytterligare skulle riskera hans liv" säger en lokal församlingsledare. Han tillade att Tamirat, som är fysiskt svag men stark i sin tro, behöver mat och annan praktisk hjälp, men också en jurist.

Martyrkyrkans vänner genom Compass Direct

1 kommentar:

Johan Brandt t. Grevnäs sa...

Rättvisa, o Herre, skänk oss och låt oss agera enligt den!