Regnbågsmässa på fredag

Den finlandssvenska Regnbågsgudstjänsten ordnas i år för fjärde året i rad, 16.4 i samband med Regnbågshelgen 2010 i Helsingfors. Årets tema för gudstjänsten är O/NORMAL GUD och predikant är Tomas Ray, liturg Stefan Djupsjöbacka. Mässan börjar klockan 21:00 i Johanneskyrkan och efteråt ordnas kyrkkaffe på Regnbågsvänligt Café, Högbergsgatan 10 D.
Regnbågsmässan är ett inkluderande och inklusivt gudstjänstlaboratorium, med material ur befrielseteologi - den androgyna kroppsbönen Moder Vår-Fader Vår, utformad av Monika Pensar-Granroth och poesibön uppläst av Johan Brandt till Grevnäs, med text av Martti Lindqvist - ortodox tradition med reciterade hymner, samt sametradition med trumman som livspuls. Förbönen formulerar Bengt Nikander. Som befrielsesymboler och glädjefokus fungerar i år mull som öppnas av två jordemödrar och den röda livssymbol och rättvisesymbol som då ser dagens ljus. För solosången står Malena Björkgren.
Välkommen alla kön och identiteter, till en kväll för hjärtats ro och glädje!
Regnbågsmässan är ett samarbete mellan fyra instanser, Regnbågsankan, Johannes församling, Svenska enheten på Helsingfors kyrkliga samfällighet och Gemenskap.
Text: MPG

2 kommentarer:

Monika Pensar-Granroth sa...

Tack Kalle att du sprider det glada budskapet... och rättat mina stavfel och tankehopp. Kram på dig! :D

Mikael Aspfors sa...

Tyvärr kan jag inte delta, är i Österbotten. Hoppeligen nästa år...