Jag drar mig ur - Vetäydyn - I withdraw

Det är med blandade känslor som jag måste meddela att jag drar mig ur kampen för nominering till riksdagsvalet 2011. Jag hade gärna gjort en insats för landet och partiet på detta sätt, men har kommit till att det i min nuvarande livssituation inte är möjligt.
De främsta orsakerna till mitt beslut är att familjen och arbetet kräver mer av mig än vad jag kunde ge under kampanjarbetet och ett eventuellt riksdagsmannaskap. Inte heller ekonomiskt har jag de behövliga resurserna.
Ytterligare en aspekt är den misstänksamhet och det svartmålande som riksdagsmän och andra politiker verkar råka ut för, både från allmänhetens sida och i medierna. Jag vill bevara min integritet också utåt, vilket är svårt för en rikspolitiker i dagens klimat.
På lokalplanet fortsätter jag dock som hittills. Och det kommer alltid nya val, som jag tar ställning till när det blir aktuellt.
Tack till alla som har uttryckt sitt stöd för mig! Det värmer!
Sekavin tuntein minun on ilmoitettava että vetäydyn eduskuntavaaleista 2011. Olisin mielelläni ollut mukana kisassa, mutta olen päätynyt siihen, että se nykyisessä elämäntilanteessani ei ole mahdollista.
Päällimmäiset syyt ovat perhe ja työ, jotka vaativat minulta enemmän kuin olisin voinut antaa vaalikampanjan ja mahdollisen kansanedustajuuden ohella. Myöskään taloudellisesti minulla ei ole vaadittavia resursseja.
Paikallistasolla jatkan toki kuten tähänkin asti. Ja uusia vaaleja tulee aina! Niihin otan kantaa kun ne tulevat ajankohtaisiksi.
Lämmin kiitos kaikille tukijoilleni!
I'm sorry to have to inform you that I won't be running for Parliament in 2011 after all. My family and my work demand more of me than I would have been able to give during the campaign and a possible term in Parliament.
I will, however, continue my work in the City Council of Porvoo as before. And there is always another election. But we'll cross that bridge when we come to it.
I wish to thank all my supporters very warmly!

8 kommentarer:

Maria Ek sa...

Tråkigt, men förstår dej fullständigt. De e ju inte klokt vilken såpopera politiken i Finland är, man blir illamående med mindre! Önskar ibland att dessa politiker skulle göra något politiskt ibland oxå, men det kanske inte hör till yrkesrollen, vad vet jag! Fortsätt göra det du tror på!

Barbro Nybäck sa...

Det är synd att Du drar dig ur, men kan nog förstå Dig då man tänker på vilket spektakel politiken idag är. Kanske är det så att politikerna inte är vana vid att man synar deras sömmar, vilket man gör idag och dom bara går på i ullstrumporna. Den finska pressen har visst varit rätt så snäll genom åren. Säkert är att SFP förlorar röster då Du inte ställer upp....

Henrikki Halme sa...

Nykyisessä poliittisessa kulttuurissamme ammutaan kaikkea mikä liikkuu. Ja joskus vaikka ei liikkuisikaan! Olisit ollut hyvä ehdokas.

Alexandra Biaudet sa...

Tyvärr, jag är rädd för att SFP:s lista kommer att vara ganska reaktionär och att det blir svårt att hitta ngn som motsvarar ens egna värderingar.

Alexandra Biaudet sa...

PS bra att våga prioritera de saker som verkligen är viktiga för en.

Helge Ekman sa...

Visst är det tråkigt, att du inte ställer upp. Mitt stöd hade du fått. Jag respekterar ändå i minst lika hög grad det beslut du nu gör, din realism, ärlighet och prioriteringar. Inte minst manligt mod. Lycka och välgång i fortsättningen. Jag innesluter dig i vänskap och förböner.

Johan Brandt t. Grevnäs sa...

Kalle! Vad sorgligt att inte ha en så bra kandidat som Du. Men ... Du har säkert övervägt saken och kommit till det här resultatet av goda och sunda argument. Gå med full fart mot nya perspektiv, som Du håller värda Ditt engagemang. Välsignelse!

Ebba Laxell sa...

modigt och bra att du kunnat välja! Det kommer flera val! Borgå församling och stad är att gratulera till att ha en som finns till på riktigt. Önskar dej ork i dina nuvarande uppgifter! Du tycks ha att bita i redan där!