Islamister förföljer somaliska kristna

Den militanta islamistiska rebellrörelsen Al Shabaab i Somalia har inlett en kampanj för att rensa landet på alla icke-muslimer, berättar Compass Direct. 15.3.10 sköt de kyrkoledaren Madobe Abdi till döds i byn Mahaday. Han var på flykt efter ett kidnappningsförsök, men Al Shabaab hade lyckats spåra honom. Compass Directs källor berättar att de militanta förbjudit hans kropp att bli begraven, och anser att kroppen ska lämnas åt hundarna som ett varnande exempel för andra kristna.
Efter att ha fått veta att det fanns en bibel och kristna skrifter inne i ett hus, stormade arga militanta ett hus i Mogadishu 17.2.10. Angriparna plundrade hemmet innan de satte det i brand.
"Eftersom det inte finns någon lag och ordning i detta land, finns det ingen vi kan vända oss till för beskydd", säger ägaren till huset som krävde anonymitet och som flytt till en annan stad. "Men vi vet att vi är täckta med Jesu Kristi blod."
Islamiska militanter har visat en ovanlig brutalitet i jakten på misstänkta konvertiter till kristendomen, som ett sätt att avskräcka andra från att gå med i den växande kyrkan.
Under 2009 sökte islamister i Somalia upp och dödade minst 15 kristna, inklusive kvinnor och barn. Övergångsregeringen i Mogadishu som kämpar för att behålla kontrollen över landet, behandlar kristna lite bättre än Al Shabaab -extremisterna gör.

1 kommentar:

Johan Brandt t. Grevnäs sa...

Himmel bevare! Miserere!