Bibeln och äktenskapet

Min svenske ämbetsbroder Fredrik Ivarsson, som numera bloggar på Senapsfrön, har skrivit ett inlägg under rubriken Äktenskap och bibeltrohet. Jag rekommenderar!
Ett par smakbitar:
Det talas mycket om bibeltrohet. Men sällan når argumenten bortom slagordsnivån. Just nu är det framför allt samkönade äktenskap som stämplas som bibelotrogna. Och jag har hunnit bli väldigt trött på att Bibeln så ofta bara viftas med i debatten men så sällan öppnas och studeras. [...]
Om man accepterar skilsmässa, jämställdhet och äktenskapet som ideal, hur kan man då samtidigt vara säker på att samkönade äktenskap är oförenliga med troheten mot Bibeln? Borde vi inte börja diskussionen om Bibeln och nutida kristen äktenskapssyn med att reflektera över de frågor om äktenskapet som faktiskt tas upp i Nya testamentet?
Läs hela inlägget, och kommentera gärna - både hos Fredrik och här hos mig!

2 kommentarer:

Lena sa...

Kyrkan accepterar äktenskap som ideal, men inte skilsmässa, vad jag vet. Skilsmässor uppfattas nog oftast som ett misslyckande. Jag har inte heller hört att någon velat att prästerna ska välsigna skilsmässan.

Nuförtiden får de som skiljt sig gifta sig på nytt.

"För edra hjärtans hårdhets skull", skulle någon kanske sagt.

Kalle af sa...

Jag tolkade nog texten som att acceptera "skilsmässa", "jämställdhet" och "äktenskapet som ideal" - alltså så att skilsmässa och jämställdhet inte är ideal, utan bara accepterade. Vilket ger ett lite annat ljus åt saken.