Kommentarer till radiodebatten

Mitt inlägg om förra torsdagens radiodebatt inspirerade många kommentatorer. Några formuleringar vill jag lyfta fram.
Nu förstår jag personligen bättre varför Kyrkpressens websidor är sådana som de är. Kaka söker maka.
Stig Kankkonens argumentering var ett bra exempel på den kärlekslösa, rigida och fullständigt inkonsekventa hållning som fundamentalisterna håller sig med. [...] detta att homosexuella handlingar är någonting så fruktansvärt är nog ett uttryck för en förstelnad, fullständigt kärlekslös och även översittaraktig attityd som är helt främmande för Jesus Kristus och endast förankrad i en bokstavstrohet som inte har någon som helst logik. Gud har inte kallat oss till blind lydnad utan till en kärleksfull dialog. Luther hade fel då han ställde bibelordet framför Guds dialog och uppenbarelse.
[...] fick det intrycket att SK inte besvarade nån enda fråga, däremot avkrävde han svar av dig. Hans inställning var arrogant och tillrättavisande. Skulle vara intressant att höra hans Bibeltrogna förklaring till sin inställning till månggifte, det följdriktiga borde ju vara ju mer dess bättre. Trevligt att SK välkomnar de homosexuella till kyrkan, jag fick bara den känslan att att han skulle låsa porten bakom dem och ej släppa ut dem förrän de blivit 'friska'. Tonfallet var avslöjande.
Grattis Kalle, det var imponerande att du klarade vara så lugn och sansad och tålmodig med en så osaklig och ganska elak motståndare! Han vill ju nästan påstå att du accepterar djursex som bibliskt och vill välsigna månggifte...
Jag börjar tänka att någon äldre andlig auktoritativ person borde offentligt tillrättavisa och förmana sådana personer som Stig Kankkonen och Halvar Sandell, som verkar uppleva sig ha ett uppdrag från Gud och Bibeln att håna, mästra sina medkristna. Jag har uppfattat Stig som en person som ändå har en viss respekt för andra, och att han varit rätt moderat då det gällt att hävda sina konservativa åsikter, men i dag blev jag nog mycket bedrövad och besviken.
Huhhuh! Duktigt debatterat! Vilket hårt debattklimat det är inom kyrkan!
Tack för kommentarerna!

Inga kommentarer: