Rehellisyys maan perii

Löysin Facebookilta mainoksen joka yllätti minut. Kyseessä oli automaattinen, paristokäyttöisellä kellolla toimiva parkkimittari. Mainoksen mukaan
Parkkimittarin sisään rakennettu kello säästää sinut parkkimittarin jatkuvalta veivaamiselta. [...]
Parkkimittarin takana on vipu (RUN/STOP), kun vivun kääntää STOP-asentoon, parkkimittari pysähtyy. Kun vipu käännetään asentoon RUN, kiekko napsahtaa jälleen osoittamaan oikeaa aikaa ja jatkaa kulkemistaan.
Ongelma on minusta siinä, että tämä parkkimittari panee ihmisten rehellisyyden pahasti koetukselle. Mikä estää pysäköivän autoilijan yksinkertaisesti jättämästä vipu RUN-asentoon? Silloinhan "saapumisaika" muuttuisi koko ajan, eikä parkkipirkot huomaisi mitään!
Eivät hekään tosin ihan niin tyhmiä ole. Jos he tulevat toisen kerran katsastamaan mittareita, he kyllä huomaavat että mittaria on rukattu. Mutta kyllä se varmaan onnistuu aika usein. Se että tämä on mainostajien mielessä näkyy hyvin lauseesta
Hanki nyt itsellesi tai lahjaksi tämä jokaisen autoilijan pakollinen lisävaruste, joka säästää harmeilta ja maksaa itsensä takaisin jo kun vältät ensimmäiset sakot!
Jos tätä mittaria käytetään oikein, ei sen ja tavallisen mekaanisen mittarin välillä ole suurta eroa, mutta jos sitä käyttää epärehellisesti yllä osoittamallani tavalla, se tosiaan voi auttaa välttämään sakkoja.
Mutta epärehellisin keinoin.

Pitääkö laittomuuksia tosiaan ihan mainostaa? Kyllä me osaataan ilmankin...

Inga kommentarer: