Homosexuell pastor installerad i ELCA

Bradley A. Froslee, 35 (bilden), installerades i februari som pastor i Calvary Lutheran Church i Minneapolis, Minnesota, USA, berättar 365gay 13.4.09. Calvary hör till Evangelical Lutheran Church in America (ELCA), den största lutherska kyrkan i USA med 4,7 miljoner medlemmar. ELCA anser dock att pastorsposten i Calvary fortfarande är vakant. Froslee är nämligen homosexuell och lever med sin partner sedan mer än fem år.
En arbetsgrupp inom ELCA har föreslagit att homosexuella pastorer skall få tjäna inom kyrkan också om de har partners, inte bara om de lever i celibat såsom nu.
Froslee finns dock fortfarande på kyrkans lista över pastorer, till skillnad från andra i hans situation. Bland dem kan nämnas pastor Bradley Schmeling i Atlanta, Georgia, som jag tidigare har bloggat om, och pastor Jen Nagel, som också verkar i en församling i Minneapolis.
Den ovannämnda arbetsgruppens ordförande, pastor Peter Strommen, betonar att detta inte är en kärnfråga i tron. Frågan är viktig, säger han, men når inte till samma nivå som den uppståndne Kristus och frälsningen.
Amen till det. Hoppas rättvisa snart sker.
Undrar förresten vad det är för tyg- och pappersbunt som Froslee håller i handen. Bilden torde vara tagen på hans installation.

Inga kommentarer: