Porvoossa tarvitaan talkoot

Suomesta ei tarvitse katsoa kovin kauas itään tai etelään, kun voi nähdä, millaista lasten, vanhusten, sairaiden ja vammaisten elämä on, kun asiat ovat todella huonosti. Suomalaisten valituksen aiheita kuunnellessa tuntuu välillä, että meidän asiamme ovat vielä kuitenkin pääosin suhteellisen hyvin. Myös täällä Porvoossa.
Parantamisen varaa on silti paljon. Nykyään ihmisiltä tuntuu monesta puuttuvan vanhan ajan talkoohenki. Kaikki asiat pitäisi saada valmiina. Ystävyyttä, yhteistoimintaa ja avunantoa ei löydy kuin korkeintaan omien seinien sisäpuolelta.
Tämän taloudellisen taantuman aiheuttamien kipeiden säästötoimenpiteiden johdosta voidaan toki keskittää kaikki ylimääräinen energia esimerkiksi kananmunien heittelyyn kohti kaupungintaloa, mutta toisenlainenkin mahdollisuus on olemassa. Olisiko nyt aika uusille yhteistoiminnallisille innovaatioille myös kaupunkilaisten keskuudessa? Kuka alkaisi uudenlaisen yhteisvastuun veturiksi Porvoossa?
Tampereella on Mummon Kammarinsa, mutta mistä Porvoolle löytyisi hanke, joka saisi eri-ikäisiä ihmisiä tekemään asioita yhdessä, ei vain omaksi vaan myös toisten iloksi ja hyödyksi? Mistä löytyisi hanke, joka antaisi viehättävälle kotikaupungillemme uutta elämänmakuista ilmettä ja positiivista tekemisen meininkiä?
Porvoon talkoot voisi olla yhteinen nimittäjä asioille, joilla jokainen porvoolainen, niin yksityishenkilö kuin yrityskin, voisi halutessaan antaa oman panoksensa viihtyvyyden ja keskinäisen välittämisen lisäämiseksi. Miten mahtaa olla, löytyyköhän Porvoosta tarmokasta talkooväkeä?
Lotta Hällström
Kaupunginvaltuutettu (vihr.)
Karl af Hällström
Kaupunginvaltuutettu (rkp)

Inga kommentarer: