Johannes Regnbåge

Jag fick en inbjudan till en glädjande grupp på Facebook. Det glädjande var väl inte själva gruppen utan det som den gjorde reklam för - ett regnbågscafé i den församling där jag själv växte upp!
Gruppens beskrivning låter så här:
Inför Gud får vi alla vara oss själva. Men hur är det i församlingen? Många homosexuella, bisexuella och transpersoner har upplevt att kyrkdörren känns tung; att singelverksamheten är avsedd för någon annan eller att man inte platsar i lovsångskören som basstämmig transvestit. Andra kanske bara längtar efter nya inslag i församlingens verksamhet.
Från och med nyåret blev tre helsingforsförsamlingar Johannes, och då passar vi på att köra igång Johannes Regnbåge – en svenskspråkig caféverksamhet för alla mångfaldsmänniskor som någonsin varit osäkra på om dom verkligen duger. Homo, bi, queer eller hetero; kvinna, man, cis eller trans eller inter – eller inte riktigt säker? Det spelar ingen roll. Du är välkommen som troende eller tvivlande, ung eller gammal, handikappad eller ej och oberoende av om du kan köpa hudfärgade plåster i butiken. Vi vill skapa en stämning där du får vara med som du är på riktigt.
Verksamheten sker i samarbete med föreningen Regnbågsankan i Hörnan, Högbergsgatan 10 (spårvagnshållplats Johanneskyrkan på linje 10), varannan torsdag 19-21, med start den 15 januari.
Övriga cafékvällar under våren 2009 blir den 29 januari, 12 februari, 26 februari, 12 mars, 26 mars, 23 april och 7 maj. På grund av skärtorsdagen uteblir Johannes Regnbåge den 9 april.
Välkommen med!
Äntligen! Tack Anders och alla andra som har arbetat för detta!
Om jag själv kommer att ha möjlighet att ta mig till Helsingfors en torsdag kväll är sedan en helt annan fråga...

Inga kommentarer: