Skratta eller gråta?

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Min tumregel är att det är bättre att skratta. Det är roligare att gråta, och i allmänhet ändrar ingendera på situationen ändå.

Ta som exempel nyheten som kom i somras från staden Hazard i Kentucky, USA. Där verkar det vara en verklig fara (eng. hazard) att vara icke-hetero.
En grupp med människor kom till den (obs!) kommunala simhallen för att simma och ha det trevligt. Det gjorde säkert många andra också den dagen. Till gruppen hörde några förståndshandikappade. De är ju oftast snälla och trevliga människor, ja, ibland rena änglar, men kan förstås verka lite skrämmande om man inte är van. Desto större orsak då för handikappade att söka sig ut bland folk, så alla kan vänja sig vid att vi alla är olika - förutom att också handikappade förstås har rätta att leva ett gott liv enligt sina förutsättningar.
Två av dessa förståndshandikappade var ett homosexuellt par. En tekniker (!) som jobbade i simhallen kom fram till gruppen och hävdade att han hade rätt att slänga ut dem från simhallen, eftersom han dessutom representerade ägarna och homosexualitet inte var tillåtet enligt Bibeln. De förståndshandikappade kommuninvånarna ägde förstås den kommunala simhallen lika mycket som de anställda, men de blev likafullt utslängda.
En misstanke som jag fick när jag läste detta är att deras handikapp också spelade in. Om de ogästvänliga anställda skulle ha hänvisat till det skulle de dock i allas ögon ha varit just så fördomsfulla och bigotta som de är, men genom att hänvisa till homosexualiteten och Bibeln fick de väl en hjältegloria bland andra fördomsfulla.

Ska man skratta eller gråta? Jag vet inte. Kan någon hjälpa mig?

Two gay men forced to leave a government recreational facility in Hazard, KY (Kentucky Equality Federation 13.6.11)
Gay Men Kicked Out of Public Pool in Kentucky and Official Cites 'The Bible' as Reason (Towleroad 13.6.11)
Bible cited as reason for kicking gay men out of public pool (The Raw Story 14.6.11)
Media Update - Hazard Pavilion and Berea City Ordinance Hearing (Kentucky Equality Federation 14.6.11)
Bible Doesn’t Allow Gay Men to Enter Kentucky Swimming Pool (Aqurette 15.6.11)


Inga kommentarer: