Repo blir biskop i Tammerfors

För ett par veckor sedan bloggade jag om första omgången i biskopsvalet i Tammerfors. Den gav sedan orsak att skriva mer om förloraren Markku Koivisto, som nu med buller och bång visar hur dålig förlorare han är.
För att vara följdriktig vill jag också nämna resultatet i den andra och slutliga omgången, nämligen att Matti Repo valdes till biskop och efterträder Juha Pihkala i juni; hjärtliga gratulationer! Kyrkpressens rapport finns här. Resultatet var inte helt oväntat; Repo och hans motkandidat Pekka Särkiö placerade sig i samma ordningsföljd också i den första omgången.
Jag var på kurs i Träskända då valet förrättades. På kursen fanns även några tammerforsiska kolleger, som blev frustrerade över etermedias brist på intresse för valet. Det är klart att ett biskopsval inte är någon första rangens nyhet globalt sett, men det kunde nog vara värt en notis i alla fall. Som det nu var nämnde YLEs huvudnyhetssändning kl 20:30 saken inte alls, medan MTV3:s Kymmenen uutiset skötte sig lite bättre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Något som även förbryllade mig - det fanns en notis i Hbl, men verkligen liten och på obetydlig plats.