Homosexualiteten förorsakade romarrikets fall?

En historieprofessor i Italien förorsakade en våg av protester då han i en radiointervju i april påstod att romarrikets fall förorsakades av att homosexualiteten var spridd och accepterad.
Roberto De Mattei (bilden), en from romersk-katolik som är viceordförande för Italiens prestigefyllda nationella forskningscentrum, fick redan tidigare ögonbryn att höjas, då han hävdade att tsunamin i Japan tidigare i år var ett gudomligt straff. Nu citeras hans radiointervju som följer:

Romarrikets kollaps och barbarernas ankomst berodde på homosexualitetens spridning. Den romerska kolonin Karthago var ett paradis för homosexuella, och de infekterade många andra.
Det är ett välkänt faktum att feminina män och homosexuella inte har någon plats i Guds rike. Homosexualiteten var inte spridd bland barbarerna, och detta visar på Guds rättvisa genom historien.
I ärlighetens namn måste jag naturligtvis medge att jag inte själv har hört intervjun, utan min översättning baserar sig på andrahandsuppgifter.
De Matteis påstående om vem som har plats i Guds rike torde basera sig på passager hos Paulus, som jag behandlar på bloggen Hbt-bibeln och också bl.a. här.

Professor De Mattei har av Vatikanen tilldelats Gregorios den stores riddarorden som erkänsla för sina tjänster för den romersk-katolska kyrkan. Han är också en nära vän till Italiens omstridde premiärminister Silvio Berlusconi, som på sitt djupsinniga och analytiska sätt har sagt: "Det r bättre att älska flickor än att vara homo." Och att Berlusconi älskar flickor (till skillnad från kvinnor) är ju också "ett välkänt faktum".

Professorns uttalanden har mött upprörd kritik från många håll. Många politiker och forskare tar avstånd från dem, och demonstranter i Rom har uppmanat honom att avgå.

Outrage as top Italian history professor blames fall of Rome on rise of homosexuality (Daily Mail 9.4.11)
Gays Caused Rome's Downfall? (Advocate.com 9.4.11)
Historian says gays caused downfall of Rome, sparks row (The Times of India 10.4.11)

5 kommentarer:

Kaj Hedman sa...

Sådana fanatiker som saknar någon kristen kärlek har nån annan anledning för att vara stjärnor i den kristna kyrkan än en äkta tro, antar jag!

Monika E Pensar sa...

Shit. Kristen Kärlek. Vi beh def på KÄRLEK. Thats All...

Matias Dumell sa...

!..Ja de' e' bööögarnas fel...", eller hur var det sången gick?

Kalle af sa...

här går den.

Jan-Erik Nyberg sa...

Ännu en gång bevisat att homosexualiteten har en positiv inverkan på samhällslivet. Vem vill ha tillbaka den barbariska stormakten. ;)