Pakistan: Edwin Paul m.fam.

Islamistiska extremister mördade i slutet av september den kristna juristen och evangelisten Edwin Paul, hans hustru och deras fem barn i nordvästra Pakistan för att Paul förberedde en domstolstalan mot muslimer som inkrävde ockerräntor av kristna. Pauls muslimska granne berättar att dagen innan mordet hade en grupp beväpnade män hotat juristen.
Paul med familj hade flyttat till trakten i februari och hade nu tagit sig an Robin Mehboobs fall. Mehboob var en kristen taxichaufför som fått låna 150 000 rupier (1 735 USD) från Noor Khan för att köpa en taxi. Ursprungligen kom Khan överens med Mehboob att denne återbetalar 224 000 rupier (2 580 USD) efter ett år, men senare höjdes räntan till 500 % för att Mehboob var kristen. Nu har Khan och hans män med våld tagit över Mehboobs egendom och de har också konfiskerat hans taxi – den enda inkomstkällan han har.
Myndigheterna sade åt Paul att han kan anföra ett besvär i målet men att ingen kommer att vittna mot Noor Khan som stöds av extremistgrupper. Dessa grupper förfalskar också dokument och tar på det sättet över egendom som innehas av kristna. Många kristna har också mordhotats ifall de inte konverterar från kristendomen.
En av pastorerna i området berättar: "Vissa extremister har sänt oss hot både genom telefonsamtal och brev där de uppmanat oss att lämna regionen. Många kristna har tvingats sälja sin egendom till mycket låga priser och åka iväg. Edwin Paul försökte hjälpa de kristna, han talade t.o.m. med högre myndigheter men ingen var beredd att vittna mot extremisterna."
Kristen familj dödad i Pakistan (Compass Direct 4.10.10)

1 kommentar:

Edward Krogius sa...

Sådana här nyheter gör en alldeles matt. Viktigt för vårt öppna samhälle att sanningen kommer ut och för oss att Gud skipar rättvisa.