Stödgruppsinfo Tukiryhmäinfo 1/08

Jag skickar emellanåt information om vad som händer på den politiska fronten i Borgå till medlemmarna i min stödgrupp på Facebook. Detta skickade jag 1.11.08.
Centralvalnämnden har fastställt valresultatet. Jag märkte inga förändringar i förhållande till det preliminära valresultatet i söndags.
Partiets kommunorganisation (KO) i Borgå skickade en förfrågan om vilka nämnder och andra grupper jag skulle vara intresserad av (alternativen finns på stadens hemsida). Fullmäktige kommer att fördela nämndplatserna när vi sammanträder efter nyår, men det är förstås viktigt att varje parti funderar ut vem som kunde representera dem där. Sedan måste man ju förhandla om hur många platser vilket parti får i vilken nämnd, men det kommer senare.
Hur som helst kartlägger KO intresset, varpå fullmäktigegruppen utarbetar ett förslag, som sedan fullmäktige fastställer i sinom tid. Processen är knappt påbörjad ännu, men under november kommer säkert ett och annat att ske.
I mitt svar till KO nämnde jag sådana grupper som har med människor att göra, med social- och hälsovårdsnämnden på första plats. Tekniska frågor som vägar, fastigheter, byggande, vattenverk m.m. är helt säkert viktiga, men personligen har jag inte så stort intresse av att syssla med sådant. Det finns säkert andra sfp-are som har det intresset – och också betydligt mera kunskaper på de områdena än jag.
Tack för ditt stöd! Allt gott!
Kalle
***
Lähetän välillä tietoja Porvoon poliitisesta tilanteesta Facebookin tukiryhmäni jäsenille. Tämän lähetin 1.11.08.
Porvoon keskusvaalilautakunta on vahvistanut vaalituloksen. En ole huomannut että olisi tullut muutoksia vaalipäivänä vallinneeseen tilanteeseen.
Nyt keskustelu lautakuntapaikkojen jaosta alkaa rkp:n piirissä. Vaihtoehdot näet tästä. Kuntaorganisaation kyselyyn vastasin luettelemalla eri ihmisläheisiä vaihtoehtoja, Sosiaali- ja terveyslautakunta ensimmäisenä niistä. Puolueen ehdotus valmistunee marraskuun aikana, mutta lopullisen paikkajaon päättää uusi valtuusto ensi vuoden puolella.
Kiitos tuestasi! Tästä on hyvä jatkaa!
Kalle

Inga kommentarer: