Årets Pride-marsch 30.6

Ordföranden för Gemenskapsrörelsen skickade ett brev per epost. Hon skrev:
Rakkaat ihmiset,
Paljon on tapahtunut jo tänä vuonna kun kirkko nyt prosessoi omien seksuaalivähemmistöjensä paikkaa ja oikeuksia. Toivon, että jaksatte seurata lehdistöissäkin käytävää keskustelua ja reagoida niihin kirjoituksiin. Meitä kaikkia tarvitaan!
Vetoan teihin, että tulisitte mahdollisuuksienne mukaan osallistumaan Pride-kulkueen kristilliseen solidaarisuusosastoon!
Lauantaina, 30.6. kokoonnumme klo 12 Kampin keskuksen edessä olevalla torilla (siis Helsingissä). Kulkue lähtee klo 13, kun tiedätte, että olemme kulkueen viimeinen osasto niin ehditte vielä viime tingassakin.
Lauantai, 30.6. on tietysti tosi hankala päivä. Kaikki ovat pääsääntoisesti porukoineen kesämökeillä jne joten järjestelyä asia vaatii. Se on kuitenkin niin tavattoman tärkeätä.
Viime vuonna meitä oli, valkoisen ristin takana, kulkueen viimeisessä osastossa monta PAPIN JA DIAKONIN PAIDASSA. Se onkin ihan ehdoton varuste, jotta tien varsilla ja kulkueessa olevat tunnistavat kirkon virassa olevat.
Meillä oli banderolli, jossa sanotiin, MISSÄ RAKKAUS, SIELLÄ JUMALA ja sateenkaaribanderolli, jossa oli valkoinen risti, sydän ja ankkuri.
Edellämme kulki loputon, iloinen, lukemattomia sateenkaaren värisiä ilmapalloja kuljettava joukko, ja viimeinen osasto oli heille monille tosi tärkeä, samoin tien varsilla seisoville. Aivan viimeisillä vaiheilla, ennen Kaivopuistoa tulivat vastaan helvettiin toivottajat suurine mainoksineen.
Tulkaa mukaan, pyydän! Nyt on hetki antaa selvä signaali.
Myös Sateenkaarimessuun olette kovin tervetulleita. Se on perjantaina, 29.6. klo 18.00, Kallion kirkossa.
Sateenkaarimessukin on asia jota monet tosissaan pohtivat, että saako sellaisia pitää ja yrittävät sen estää. Sekin on solidaarisuuden paikka.
Jos teillä on ideoita sopiviksi banderolliteksteiksi, niin kertokaa viimeistään juhannuksen jälkeen.
Suvea!
Liisa Tuovinen
Årets helsingforsiska Pride-marsch går alltså av stapeln lördagen den 30 juni. Samling från kl. 12 vid Narinken i Kampen (vid den f.d. busstationen), och tåget går kl 13 därifrån mot Brunnsparken. Vi i Gemenskapsrörelsen går sist.
Det är förstås viktigt att synas för den man är, så den som har en frimärksskjorta bör helst ha den på sig!
Jag deltog i fjolårets marsch och bloggade om den i inläggen Präster på Pride-marsch (1.7.06) och Ännu om Pride (6.7.06).

1 kommentar:

Anonym sa...

det är nog konstigt att gay-par inte får gifta sig kyrkligt, det är typ lika absurt som att säga "du har blåa sockor, du får inte bli konfirmerad" som om de skulle vara mindre människor än andra, så här på tal om kyrkan och sexuell läggning..