Nyhet: SvK ska synas mer i Prideparaden

Svenska Kyrkans tidning rapporterar (27.6.07):
Homosexuella som är anställda i Svenska kyrkan siktar på att gå som en egen sektion i årets Prideparad [i Stockholm 4.8.07].
Precis som poliser och militärer har egna sektioner i Prideparaden, vill nu homo- bi- och transsexuella präster och diakoner synas som yrkesgrupp. Ann-Catrin Bosbash är lärare vid Pastoralinstitutet i Uppsala och en av initiativtagarna till Svenska kyrkans Prideparad-sektion.
- Jag hoppas att vi blir många som går. Vi är ett gäng anställda som i flera år sagt att vi behöver synas mer i paraden.
Cirka femtio HBT-personer har redan visat intresse för att gå med, men betydligt fler arbetar i Svenska kyrkan. Sektionen kommer också att vara öppen för alla som sympatiserar med gruppen.
Får ni med några kyrkkändisar?
- Samtal pågår, säger Ann-Catrin Bosbach. Ärkebiskop Anders Wejryd och flera andra biskopar har ju tidigare markerat sitt stöd för HBT-personer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wejryd är väll inte specielt stödjande i hbt äktenskapsfrågan....han menar att äktenskapet endast är för man och kvinna samtidigt som svenska staten håller på och tar bort begreppet parterskap.....man kommer altså inte kunna ingå vare sig äktenskap eller partnerskap i kyrkan om wejryd får som han vill...