Monsternamn - stackars barn!

I höstas bloggade jag om namnmonster på Nya Zeeland - Talula Does The Hula From Hawaii, Number 16 Bus Shelter och vad det nu var föräldrarna har belastat sin stackars avkomma med.
Det är ändå inget mot vad Heath Campbell och hans hustru Deborah i Holland Township, New Jersey, USA, har våldfört sig på sina barn med. Deras treårige son heter Adolf Hitler Campbell och deras döttrar JoyceLynn Aryan Nation Campbell och Honszlynn Hinler Jeannie Campbell.
Aryan Nations ("ariska nationer"), som gick i konkurs 1998, var en antisemitisk och antistatlig organisation inom amerikansk vit nationalism. "Honszlynn Hinler" har fått sitt namn efter naziledaren Heinrich Himmler. Vem Adolf Hitler var behöver jag knappast förklara.
Orsaken till att familjen Campbell har nått över nyhetströskeln är att lille Adolf fyllde tre år nyligen. Hans föräldrar beställde en tårta från supermarketkedjan ShopRite, och ville ha Adolfs fulla namn skrivet på den. ShopRite vägrade dock skriva "Adolf Hitler" på en födelsedagstårta, så de upprörda föräldrarna vände sig till WalMart i stället - och fick sin tårta, för WalMart såg inget fel i en sådan begäran.
Det campbellska hemmet är prytt med hakkors, pappa Heath har hakkors-tatueringar (se foton här) och går omkring i stövlar som har tillhört en nazistsoldat - men anser att folk måste visa tolerans, för "ett namn är ett namn".
"Ett namn är ett namn"? Nej, knappast. Namnet gör inte pojken till en Hitler, men hans liv blir nog mycket svårare!
– Det är vansinne att döpa ett barn till Adolf Hitler, säger psykologen Robert Gordon till AP. De här barnen kommer att få en svår uppväxt. Bara en galning skulle göra något sådant mot sina barn. [Metro]
Stackrarna!
Tack och lov lyckas inte sådant i Finland.
Namnmonster (Kalles kyrkliga kommentarer 17.9.08)
Holland Township family angry that supermarket won't personalize cake for their son (Express-Times 14.12.08)
Happy birthday, Adolf Hitler! Boy with nazi leader's name denied ShopRite cake (NY Daily News 16.12.08)
Ingen födelsedagstårta för lille Hitler (Hufvudstadsbladet 17.12.08)
Supermarket defends itself over Adolf Hitler cake (AP genom The Atlanta Journal-Constitution 18.12.08)
Han heter Adolf Hitler (Metro 18.12.08)
Hitler, 3, får ingen tårta (Aftonbladet 18.12.08)
In Europe we would call this child abuse (OCICBW... 18.12.08)

Inga kommentarer: