Homo avvisas från Finland till gambiskt fängelse

En asylsökande från Gambia sitter i förvar i Krämertskog i Helsingfors i väntan på utvisning, skriver nättidningen fifi.voima.fi 22.4.10. Han flyr en säker mångårig fängelsedom. Hans brott: han är homosexuell.
Hans älskare sitter av en 25-årig dom för homosexualitet. Hans syster har misshandlats p.g.a. broderns sexuella läggning, och har nu brutit kontakten med honom. Hans far sitter i fängelse anklagad för häxkonst och hans mor är död. Det finns inget i Gambia för honom, annat än en fängelsevistelse. Enligt lagens rekommendation 14 år, i praktiken vad som helst som domarna tycker är lämpligt.
Gambia är ett "säkert land", tydligen...
Uppdatering: HFD satte 5.5.10 stopp för utvisningen. Se här.

6 kommentarer:

Katja Långvik-Bucher sa...

Nå hoho, borde myndigheterna inte karpa upp sig lite..

Anna Lampenius sa...

Ojdå! Det är sådant som är så svårt att föreställa sig när vårt land så länge jag minns inte har diskuterat frågan på "brottsnivå".

Kaj Hedman sa...

Det är ett brott mot mänskligheten att utvisa en homosexuell till ett sådant land som Gambia. Keep up the good work, Kalle!

Helene Creutz sa...

Låter inte klokt. Känner mig handfallen. Varför tar Finland inte emot fler asylsökande? Det kunde vara en bra sak att ta emot dem.

julia sa...

en fråga, vet du om det är en religiös mening till att man inet får vara homosexuell i Gambia?

Kalle af sa...

Julia, jag antar att islam spelar in, åtminstone som retorisk motivering till den gambiska homofobin. Men vad som är ägget och vad som är hönan är knappast lätt att komma fram till.