Motion om sammanflyttning av skolorna i Illby

Den skolnätsutredning som publicerades den 17.9.2009 föreslår bl.a. att Illby skola läggs ner och eleverna flyttas till Sannäs skola. Så skulle Ilolan koulu flytta till det lediga skolhuset. I fortsättningen skulle en del av eleverna från Illby skolas elevupptagningsområde börja i Vårberga skola.
Ett bättre alternativ vore att grunda ett skolcentrum i Illby. I väntan på en ny gemensam skolbyggnad, kan Ilolan koulu flytta tillsammans med sin tillfälliga byggnad till Illby skola. För att detta skall fungera i praktiken, bör man överväga att begränsa årskurserna till endast åk 1-4. Inbesparingar: den interna hyran, ADB, kopiering, telefon, skoltransporter, vaktmästartjänst, städtjänst och husmor.
På medellång sikt bör dock en ny skolbyggnad byggas i Illby, eventuellt på Ilolan koulus nuvarande tomt. Planeringen borde börja redan nu, så att planerna är klara när ekonomin blir bättre. Skolcentret kunde gärna stå inflyttningsklart hösten 2013.
Jag föreslår alltså att stadsfullmäktige besluter att inte indra Illby skola, utan att flytta Ilolan koulu till samma skolkomplex.

Karl af Hällström
7.10.2009

1 kommentar:

Göran Koch-Swahne sa...

Hoppas på det bästa!