Aqurette om homofob teologi

På bloggen Antigayretorik har bloggaren Aqurette tagit del i en debatt. Tor Billgren (som bloggar på Antigayretorik) citerar Aqurette i ett inlägg (hängde ni med?). Här följer ett utdrag:
De "teologiska argument" som framförs bygger på en homofobisk tolkningstradition och har mycket lite stöd i texterna som åberopas. I Tredje Mosebok står bara att män inte ska ligga med män som med kvinnor. Det står i anslutning till en lång och utförlig beskrivning av de regler som gäller för hur män ska ligga med kvinnor och måste naturligtvis läsas i sin kontext. Detta gör inte den där majoriteten kristna som du hänvisar till. De väljer den för homosexuella mest ofördelaktiga tolkningen i syfte att legitimera sina egna åsikter om homosexualitet. De väljer att vara homofober och skyller på Gud.
Läser man Romarbrevet och Paulus texter noggrant så märker man att han skriver om heterosexuella som straffas med homosexualitet. Det onaturliga ligger i att de får lustar som går emot deras natur. Vem vet, om Gud blir arg under Pride så kanske han straffar bögarna med heterosexuella drifter som går emot deras natur. Det vore i så fall jämförbart med det straff som Gud gav männen och kvinnorna i Paulus text. Men de homofobiska teologerna väljer att kasta om texten så att straffet blir synden. Men eftersom vi har texten så kan varje homosexuell man och kvinna stå stark i förvissningen om att den synd Paulus beskriver är avgudadyrkan, för vilken alltså de heterosexuella straffas med för dem onaturliga homosexuella drifter.
Jag citerar detta också på Hbt-bibeln. Tack till Aqurette och Billgren!

5 kommentarer:

Sus--IE sa...

Tack också till dig som lyfter fram detta!
/sus

Lars Flemström sa...

Så du menar att det är ett straff att vara homosexuell? Har du tänkt på att alla straff är kriminella handlingar, när de inte används som straff av behörig bestraffare. Om homosexualitet är ett straff, bör väl homosexuella befrias från detta straff?

Kalle af sa...

Läste du texten ordentligt nu? Inte tolkade du den väl med homofoba glasögon, hoppas jag?

Att drivas till homosexuella handlingar är ett straff för avgudadyrkande heterosexuella, enligt Paulus. En homosexuell läggning är däremot helt naturlig och inget straff för något alls.

Lars Flemström sa...

Jag bestämmer över min egen hjärna. Du har ingen rätt att tillivita mig någon viss sorts glasögon. Du skriver själv att homosexuella handlingar är ett straff.

Har Paulus också sagt att en homosexuell läggning är helt naturlig och inget straff? Tvivlar på att Paulus ens har uttalat sig i den frågan. Alla människor föds heterosexuella, om man nu kan tala om sexuella läggning vid så låg ålder. Du kan inte motbevisa mig på den punkten. Det finns områden av det mänskliga livet, som ännu inte är vetenskapligt utforskade.

Ordet "naturligt" är ett ganska luddigt begrepp, eller hur? Det finns sexuella handlingar inom den heterosexuella reportoaren som inte leder till barn. Är de, alla, onaturliga? Det har jag aldrig påstått. Kanske någon annan. Så den debatten får du ta med de som tycker så!

Se till så att du inte själv trampar på någons mänskliga rättigheter!

Kalle af sa...

Jag ber om ursäkt för att jag utlöste dina aggressioner. Jag håller naturligtvis inte med dig, men ser det som ofruktbart att fortsätta en debatt som har fått denna ton.