Omställningar bland Borgå-prästerna

Det blir stora omställningar bland oss präster i Borgå svenska domkyrkoförsamling nästa år. Vi är en domprost, tre kaplaner och tre församlingspastorer, alltså summa sju.
Dessutom har Borgå finska församling tio prästtjänster och Borgå kyrkliga samfällighet två sjukhusprästtjänster. På familjerådgivningen finns det också präster, så vi är ju förstås några sådär sammanlagt. Men om vi ser till oss som uttryckligen betjänar den svenskspråkiga befolkningen, så är vi sju, plus förhoppningsvis den ena sjukhusprästen (den tjänsten blir förresten strax lediganslagen - är någon intresserad?).
Nåja, en av kaplanerna, Camilla Ekholm, blir mammaledig och vikarieras av Mia Anderssén-Löf, som blir prästvigd på trettondagen.
En annan kaplan, Martin Fagerudd, är den ende sökande till kyrkoherdetjänsten i Vanda svenska, så han tillträder antagligen där på vårvintern, och då blir den tjänsten lediganslagen. Antingen får någon av församlingens egna präster den, och då blir en församlingspastor ledig, eller så är det någon utomstående som kommer in som kaplan.
I detta skede vet vi alltså att vi behöver åtminstone två nya präster till våra sju tjänster. Dock finns möjligheten att ytterligare någon präst söker sig till en annan församling eller att någon av församlingens präster söker den lediga sjukhusprästtjänsten, och då blir det ännu mer nytt blod.
Det är klart att det är bra med förnyelse, men detta verkar bli ganska mycket på en gång.
Men det får vi leva med - vi får väl ta det som en utmaning! Här är något att fundera på över helgerna!
Jag brukar ju inte blogga om jobbet - men den här situationen känns intressant och har inga problem med tystnadsplikt och sånt, så jag gjorde ett undantag den här gången...