Oläst insändare i Vbl

En vän tipsade mig om att någon polemiserar med mig i en insändare i Vasabladet idag. Det torde vara ett svar på en insändare som jag tidigare skrev i Kyrkpressen, och den sortens byte av debattmedium är ju lite lustigt. Jag brukar inte läsa Vbl, nämligen, så jag blir därmed exkluderad. Inte särskilt renhårigt.
Min kompis lovade skicka en kopia av texten till mig, men det är klart att jag är nyfiken. Vad stod där månne? Det får jag väl reda på så småningom.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Insändaren börjar med ett konstaterande att Jesus inte skulle ha gått med i en pridemarsch utan stått vid sidan om och strängt varnat för följderna av "dylika onaturligheter". Insändaren, som är skriven av Niclas Fagerholm, utmynnar i ett stöd för Perret. Torde vara därför skribenten vill få den publicerad utanför sitt sammanhang.

Kalle af sa...

Niclas Fagerholm låter inte bekant. Tankarna verkar däremot vara gammal skåpmat.

Anonym sa...

Det var väldigt konstigt att läsa insändaren just för att den verkade vara ryckt ur sitt sammanhang. Anyway, såvitt jag förstår är skribenten, Niclas Fagerholm, från Ytteresse by i Pedersöre kommun. Ytteresse är ett av den laestadianska väckelsens starka fästen. Detta torde förklara det mesta av insändarens innehåll. Det är ju inte så ofta det är biskopsval i Borgå stift så upphetsningen är väl ganska stor på sina håll.

Anonym sa...

What was the topic? Did they not like you to take part of the Gay Pride. Are you famous well known in( religion circles,I have no idea) After all your writings here I think you are known and respected what ever it is you do.

Kalle af sa...

Thank you, Coco! The conservatives, who think homosexuality is an abomination, didn't like my participation in Gay Pride. Apparently they're still upset, two and a half months after the event. Their problem, not mine.

I think many people respect me, however, and I seem to have become rather well known since I took up the homophobic gauntlet. That was not my motivation, of course, but since it gives my words more weight, I can't complain.

I still haven't read the letter itself, though.