Vielä Hyvinkäältä

SLEY ilmoitti kotisivuillaan viime sunnuntain Hyvinkään tapahtumista näin:
Tammikuun lopulla oli paikallisessa Aamuposti-lehdessä juttua, että "nyt ei sitten enää neuvotella herätysliikkeiden kanssa". Siispä Pirkko Ojala varmisti asiaa vielä kynttilänpäivänä 4.2 [vs khra] Tauno Tuomiselta ja sai vastaukseksi: "Jyrki Rauhala on liturgina, minä ja Pertti Niiranen ollaan ehtoollisavustajina".

Noin 10 min. vaille 10.00 saapui pastori Petra Pohjanraito sakastiin kertoen saaneensa työtehtävämääräyksen (ehtoollisavustajaksi) Tauno Tuomiselta. Paikalla mm. messun liturgi Jyrki Rauhala, messun vieraileva saarnaaja Ari Norro, Pirkko Ojala, vs. kirkkoherra Tauno Tuominen.
Tilannetta seuranneessa keskustelussa Ari Norro ilmoitti, että ei voi tässä tapauksessa osallistua messun toimittamiseen saarnaajana ja on valmis väistymään. Samalla Norro ilmoitti, ettei halua mitenkään sotkea seurakunnan päätöksiä vaan kunnioittaa niitä.
Sitten Petra Pohjanraito oma-aloitteisesti sanoi "minä lähden nyt sitten, on minulla paljon muutakin tekemistä". Vs. kirkkoherra Tauno Tuominen ei kehottanut Pohjanraitoa väistymään eikä myöskään rohkaissut jäämään. Muutoinkaan Tuominen ei ottanut osaa keskusteluun paitsi todeten Pirkko Ojalalle; "minä varmaan sitten erehdyksessä kerroin että avustajana on myös Pertti Niiranen".
Kyseessä vaikuttaisi siis olevan väärinkäsitys, joka perustui Tuomisen antamaan väärään tietoon. Mahdollisesti tieto Niirasesta avustajana Pohjanraidon tilalla oli muistihatkahdus. Jos sotkun aiheuttaja on nimettävä, se olisi siis Tuominen.
Mikäli kysymyksessä on inhimillinen erehdys tai halu kärjistää tilannetta, on ulkopuolisen hankalampi sanoa.
Olen saanut tiedon että tänään (10.3.07) Aamupostin yleisönosastossa vs khra Tuominen toteaa srk:n sitoutuvan kirkon hyväksymään naispappeuteen ja piispainkokouksen päätökseen, sekä sanoo että srkn osalta kaikki oleellinen on nyt sanottu.

Inga kommentarer: