Nyhet: Framsteg inom katolska kyrkan

Dagen (31.10.06) citerar Washington Post (29.10.06) och uppger att barn som adopteras av homosexuella par kan komma att döpas i katolska kyrkan. Ett biskopsmöte i Baltimore, USA, kommer troligen att besluta om detta i november.
Förslaget ingår i ett 23-sidigt dokument som arbetats fram under flera år. I dokumentet slås fast den traditionella synen på katolska kyrkans inställning till homosexuell samlevnad.
Barnen beskrivs som en kyrklig angelägenhet och kyrkans traditionella syn på homosexualitet ska inte gå ut över de små, anser dokumentets författare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter ju som ett steg i rätt riktning! Men hoppas det inte betyder att de barnen får höra dåliga saker från katolska kyrkan om sina föräldrar... Har läst din blogg då och då och tycker att det är skönt att se att det finns kristna som inte är så fördömande av icke-heterosexuella. Man får ju t.ex. inte så bra intryck när man läser insändare i Kyrkpressen t.ex. (jag läser den ofta trots att jag inte hör till kyrkan). Minns en insändare där öppet homosexuella par kopplades till ökande skillsmässostatisktik :-o Så fortsätt med det goda arbetet :-)

Anonym sa...

Bra för barnen åtminstone. Men snart ger kyrkan vika för alla nymodigheter i världen. Bibeln är väl i alla fall rättesnöret. Att det där "talas" mot vissa företeelser är för att skydda människan. Vi kan inte påstå att världen har börjat se bättre ut för att allt skall vara tillåtet. Läs bara kvällspressen så ser man. Visst är mycket uppförstorat där, men ingen rök utan eld.

Anonym sa...

Det som vissa ser som "nymodigheter" är egentligen en effekt av minskad dubbelmoral. Det vill säga att vi idag kan diskutera fenomen som man tidigare valde att helt förtiga. Den 90-årige öppet homosexuelle Sverker Åström är ingen nymodighet. Han är en av programledarna i SVT:s satsning "Böglobbyn", 8 halvtimmesprogram om homosexuell kultur i Sverige, med start i SVT2 måndag 6 november (SVT Europa start onsdag 8 november). Ett utmärkt exempel på ökad öppenhet, minskat förtigande och hoppeligen mindre dubbelmoral. Om man vill se.