Lehtikirjoitus Kuninkaanportin liikenteestä

Kuninkaanportilla on ideana on monta hyvää puolta. Kuluttajat saavat monta lähekkäin olevaa kauppaa, yritykset saavat hyvin toimivia uusia tiloja, kauppa käy ja kaikki ovat iloisia.
No, ehkei sentään ihan kaikki. Paitsi että yritykset muuttavat jostakin ja esim. Porvoon keskustaa uhkaa tyhjentyminen kaupoista, olisi mietittävä myös liikennepuolta.
Kuninkaanporttiin kulkee nimittäin linja-auto (linja 4) noin kerran tunnissa arkisin. Keskustasta tulevalle tämä merkitsee, että käytettävissä on määrätty aika tarvittavan hankkimiseksi, sillä jos jää bussista, shoppailu kestääkin yhtäkkiä tunnin pidempään. Ärsyttävää.
Jos tulee sellaisista paikoista kuin Pellinki (viisi linja-autovuoroa Porvooseen ja takaisin arkipäivisin) tai Emäsalo (kolme vuoroa keskustaan, neljä takaisin) on kyse paljon enemmästä kuin ärsytyksestä mikäli vuorot eivät käy yhteen. Voi olla ettei yksinkertaisesti pääse kotiin ellei ole omaa autoa tai varaa taksiin. Eikä kaikilla - yllättävää kyllä - ole!
Ennen kuin Kuninkaanporttia laajennetaan lisää, on suunnittelijoiden istuttava alas miettimään. Heidän olisi mietittävä ei ainoastaan Vanhaa kaupunkia ja torin ympäristöä, jotka voivat jäädä ilman kauppojaan, vaan myös miten Kuninkaanporttiin olisi mahdollista päästä yleisillä kulkuneuvoilla jollei asu Porvoon ydinkeskustassa!
Karl af Hällström
RKP/Porvoo
Julkaistu Uusimaa-lehdessä 30.9.08

Inga kommentarer: