Äktenskapet i Bibeln

Tor Billgrens blogg finns ett intressant litet inslag med rubriken Vad Bibeln lär om äktenskap. Läs och begrunda! Se också hans länk och diskussionen där.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant!

Anonym sa...

Hmm...Det är något som inte stämmer här. Artikeln borde ha hetat "Vad Bibeln lär om människan". Att Bibeln presenterar vad som skett i historien betyder ju inte att den lär i överensstämmelse med vad som skett. De olika personerna i Bibeln som nämns i artikeln kan ha handlat på olika sätt i sina rätta eller orätta relationer till andra människor, men det gör nödvändigtvis inte deras handlingar till rätta eller orätta. Vad Bibeln däremot uttryckligen lär om sexuell samlevnad enligt Jesus togs ju inte upp alls "En man skall lämna sin Far och sin mor för att leva med sin hustru". Paulus säger att homosexuell samlevnad jämte otuktigt leverne gör att människan inte ärver Guds Rike (1 Kor 6:9). Så går det alltså för de människor som levde som de levde i många av fallen som nämndes i artikeln. Sen kan det ju hända att de trots sina synder omvände sig och inte blev fördömda.

Kalle af sa...

De olika äktenskapliga förehavandena i Bibeln fördöms i allmänhet inte (David och Batseba är ett av de få undantagen). Det gör att de olika exemplen är utslag för biblisk undervisning.

Ditt Jesus-citat handlar inte om äktenskap i sig, utan om skilsmässa.

Paulus har jag tagit upp i "Hbt-bibeln" (se länken till höger).

Omvändelse behöver vi alla. Till all lycka är det dock varken Magnus eller Kalle som dömer. Må vi inte heller fördöma.

Anonym sa...

Why isn't this seen? So sad...